De Bedoeling

Werken vanuit de bedoeling in de zorg
Ontwikkeling van talent

Waarom doen we wat we doen?

Je wil als medewerker het goede doen, waarde creëren, geluk vergroten. Juist! De cliënt een goed leven bieden.

Tegelijk werkt de systeemwereld, de wereld van processen, procedures, administratieve werkzaamheden, vervreemdend. Voor je het weet, raak je het contact met waar het werkelijk om gaat kwijt. Met alle gevolgen van dien: afnemende motivatie, hoog ziekteverzuim, burn-out. 

Dat is niet wat je wil, je wil juist een aantrekkelijke werkgever zijn, waarin mensen zich verbonden voelen in de visie, kernwaarden van jouw organisatie: De Bedoeling.

Werken vanuit de bedoeling

Daarom ontwikkelde Human Talent Group samen met s’ Heeren Loo het programma Werken vanuit de bedoeling voor de verstandelijk gehandicaptenzorg. We maken een pas op de plaats, kijken elkaar in de ogen en onszelf in het hart. Om zo terug te keren bij en inspiratie te vinden in De Bedoeling en uiteindelijk die Bedoeling handen en voeten te geven in ons dagelijkse werk.

1 Wat is het verlangen van de cliënt?

Net zoals ieder mens, willen cliënten in de zorg het beste uit hunzelf halen. Ze willen erbij horen, het gevoel hebben er toe te doen, hun dromen na te streven. In dit hoofdstuk kijken we hoe we in de huid van de cliënt kunnen kruipen en hun diepste verlangens kunnen verwezenlijken.

30 online, 1 opdrachten

2 Wat drijft ons?

Drijfveren zijn vaak heel verschillend en ze kunnen op heel verschillende manieren worden aangewakkerd. Waarvan krijg jij een twinkeling en wat past er nou écht bij jou, zijn vragen die in dit thema worden gesteld. 

We kijken naar welke kernwaarden voor de organisatie van belang zijn bij het werken vanuit De Bedoeling, zodat er wordt gewerkt samen met de cliënten én vanuit het hart.

30 minuten online, 3 opdrachten

3 Hoe zien wij de mens?

Hoe gaan jij en jouw collega’s in de dagelijkse praktijk om met de visie van de organisatie? Klopt de visie, ofwel wordt er gedaan wat er wordt gezegd en klopt dit met wat er op papier staat. In dit hoofdstuk wordt er in gegaan op het vertalen van de visie, zowel op cliënt- als op persoonlijk niveau.

30 minuten online, 6 opdrachten

4 Wat willen wij bereiken?

Hoe wordt de volgende stap nou daadwerkelijk gemaakt. Er wordt ingespeeld op de missie en het belang hiervan. Wat vinden jij en jou collega’s belangrijk, maar ook, wat doe je als het even anders loopt dan je had gehoopt? In dit thema wordt hier op een inspirerende manier over in gesprek gegaan en worden er verhalen gedeeld.

30 minuten online, 6 opdrachten

Over het programma:

Het blended trainingsprogramma ‘Terug naar de bedoeling’ telt 4 modulen, verdeeld over 10 weken. 

Het is een maatwerkprogramma waarin we je online en offline inspireren met de mooie succesverhalen van jouw organisatie en op zoek gaan naar wat daarachter zit: wat drijft ons? Wat is onze visie? Wat zijn onze kernwaarden en hoe zien wij die dagelijks tot uiting komen? 

Bij ieder hoofdstuk krijg je op één of meerdere opdrachten mee waarin je uitgenodigd wordt te delen wat jou energie geeft, waar jij blij van wordt en wat dat vertelt over ‘De Bedoeling’. En, we kijken naar wat jij nodig hebt, wat voor jou helpend is om meer ruimte te geven aan De Bedoeling. In vijf teamsessies delen we de verhalen met elkaar.

Zo brengen we samen De Bedoeling in jouw organisatie. 

Train-de-trainer programma

Het programma wordt aangeboden als train-de-trainer programma. 

Het train-de-trainer programma traint de leidinggevende in vaardigheden om gedragsverandering over te brengen, te oefenen en te zorgen dat het beklijft. Daarnaast werken we aan kennis, deskundig op het onderwerp. We ondersteunen de leidinggevende met behulp van onze trainers op locatie. Zo wordt het programma ‘in actie’ gezet, om dit samen met medewerkers te gaan doen.

We werken daarbij vanuit een positieve waarderende aanpak.  Als inspiratie en voorbeeld van hoe je in de dagelijkse praktijk, aandacht kunt geven aan het leren en ontwikkelen.

Algemene informatie

  • Blended programma
  • Opdrachten, werkvormen voor in de dagelijkse praktijk
  • 10 weken doorlooptijd
  • Aangeboden vanuit train-de-trainer model voor leidinggevenden 

Uitvoering en kosten

Wij helpen je met de uitvoering van het programma in jouw instelling door je volledig te ondersteunen. Samen zorgen we dat het programma merkbaar, zichtbaar impact heeft. Het programma wordt aangeboden vanuit een zogenaamd train-de-trainer model. Daarbij leiden wij aandachtsfunctionarissen / teamleiders op om samen met de teams aan de slag te gaan met het programma en alle opdrachten die je daarin in de praktijk gaat uitvoeren.

Uitvoeringskosten train-de-trainer programma

De juiste keuze

Ja, ik wil graag beginnen!

Laat een bericht achter